• Levelwerk voor kleuters op Het Baken Berkel en Rodenrijs
  • Levelwerk voor kleuters op Het Baken Berkel en Rodenrijs

Levelwerk voor kleuters op Het Baken Berkel en Rodenrijs

In 2018 heeft de RKBS Het Baken in Berkel en Rodenrijs de kisten van Levelwerk aangeschaft. Het Baken is een grote school met ruim 600 leerlingen. In de Levelwerkkisten zit veel aantrekkelijk materiaal voor leerlingen die uitdaging kunnen gebruiken en op een andere manier aan het denken gezet moeten worden. De kisten van de Kleuters heten: Levelspel. 

Wij hebben 6 kleutergroepen en dan komt het nog wel eens voor dat meerdere klassen tegelijk een materiaal uit Levelspel willen gebruiken. Daarom hebben wij met de voucher van Stichting Cognitief Talent wat extra materialen aangeschaft voor Levelspel, zodat er nu het een en ander dubbel is en wij niet misgrijpen. 

De leerlingen hebben enthousiast met de materialen gewerkt. Het uitvogelen hoe de opdrachten werken en het in elkaar zetten van de bouwsels werd vol overgave gedaan. Zowel jongens als meisjes kozen direct wat hen het meest interesseerde van de spellen. Het was leuk om te zien hoe ieder op zijn eigen niveau en naar eigen kunnen aan de slag ging. Het uit elkaar halen vergde weer heel andere vaardigheden, zo werd de motoriek en kracht ook nog even getraind.