• Aanschaf jaarabonnement Acadin
  • Aanschaf jaarabonnement Acadin
  • Aanschaf jaarabonnement Acadin

Aanschaf jaarabonnement Acadin

Louise de Colignyschool in Vlissingen: "Wat een leuk nieuws kregen we afgelopen februari per e-mail van Stichting Cognitief Talent! Op de valreep had ik de aanvraag voor de voucher ingestuurd en nu kregen we te horen dat we de aanschaf van de digitale leeromgeving Acadin konden declaren. .Dit programma voor talentvolle leerlingen in het primair onderwijs is sinds 2010 op de markt. Zelf was ik  door een collega getipt dat dit programma perfect zou passen in de overgangsfase waarin wij als school zitten.

Na jaren de kinderen vooral cognitief te hebben uitgedaagd in een aparte plusklas willen we er naar toe dat de kinderen steeds meer in de eigen groep uitdagende plusopdrachten kunnen maken. Daarbij komen de vaardigheden steeds meer centraal te staan. Acadin past daar prima bij!

Proefkonijn
De kinderen die dit jaar in de plusklas zaten (groep 3 t/m 8 leerlingen) mochten proefkonijn zijn. Dat vonden ze al een hele eer. Eerst hebben we een proefabonnement genomen op Acadin. In tweetallen hebben ze eerst eens rondgekeken in de enorme hoeveelheid aan opdrachten.Daarna hebben ze enkele opdrachten uitgekozen en opgeslagen in hun favorieten.Vervolgens heb ik als plusklasbegeleider met elk kinderen een opdracht uitgekozen waar ze mee konden beginnen. Sommigen werkten samen, anderen alleen.

Opvallend was...
Het viel me op dat vooral de jongens kozen voor praktische opdrachten. Bijvoorbeeld: Ontwerp een spel. Of: bouw 3 verschillende bruggen van maximaal 20 vellen papier per brug, er moeten 3 boeken op kunnen liggen.
Elke opdracht is duidelijk omschreven in Acadin. Ze weten naar welk einddoel ze toe moeten werken. Ook moeten ze altijd na afloop van een opdracht hun werk evalueren. De begeleider beoordeelt het daarna. Zo bouwen kinderen hun digitale portfolio op.Ondertussen heb ik de betreffende collega's ingelicht en ze gevraagd mee te kijken naar wat Acadin inhoudt en de pluskinderen de ruimte te geven ook in de eigen groep verder te werken aan hun gekozen opdracht.

Super enthousiast
Het enthousiasme van de kinderen was erg leuk!  Ik vroeg ze regelmatig wat ze van Acadin vonden. Ik kreeg deze reacties:'Héél erg leuk!'  'Je kunt uit erg veel opdrachten kiezen!'  'Je ontdekt steeds meer als je aan een opdracht begint!' 'Ik kon echt iets kiezen wat bij mij past.' Natuurlijk ontdekten we ook minpuntjes aan Acadin. Maar die zullen we aan de makers van Acadin doorgeven. Die willen tenslotte hun programma zo optimaal mogelijk maken.

Inmiddels is het jaarabonnement op Acadin ingegaan.Na de zomervakantie gaan we op school het programma Acadin nog breder inzetten.  Zoals te verwachten kost de invoering van een nieuw programma tijd en energie. We hebben nu met de plusklas al wat ervaring kunnen opdoen en zien er naar uit om dat straks uit te bouwen.
Bedankt Stichting Cognitief Talent!  Dankzij jullie bijdrage kunnen we komend schooljaar heel veel kinderen op school laten werken aan allerlei uitdagende plusopdrachten.Ik ben me bewust dat Acadin nog veel meer te bieden heeft dan wat ik in dit korte stukje beschrijf. En voor wie nieuwsgierig geworden is: neem  zelf eens een kijkje op de website van Acadin of vraag ook een proefabonnement aan!