• Schaaklessen op CBS Rehoboth Oldekerk

Schaaklessen op CBS Rehoboth Oldekerk


Kijk je mee hoe Rehoboth de schaaklessen van Chessity en de schaakklokken inzet die zij kochtend van de voucher? Je ziet groep 4 die begonnen is met het gebruiken van het computerprogramma Chessity. Directeur Dineke: "Dit programma is er speciaal om alle leerlingen de beginselen van het schaken aan te leren naast de ‘gewone’ lessen van onze enthousiast schaakmeester Huub."

"Daarnaast kunnen de leerlingen die meer uitdaging willen het schaken voortzetten in de midden- en bovenbouw. Ze leren dan door voor een schaakdiploma en het verder ontwikkelen van hun speltactieken. Sinds vorig jaar doen we in januari mee met het gemeentelijk schoolschaaktoernooi en daarom zijn we erg blij met de schaakklokken. Dit vooral omdat er in de kwart- en halve finales van dergelijke toernooien gespeeld wordt met deze klokken. Heel fijn om nu de klokken al in de les te gebruiken, zodat het dan niet meer zo spannend of vreemd is te spelen met een klok tijdens een toernooi."

Met de subsidie wil de school ook deze kinderen een account toekennen, zodat ze op school in de schaaklessen en ook daarbuiten hun schaakspel verder kunnen verbeteren en meer uitdaging krijgen. Het programma Chessity biedt lessen en schaakpuzzels op alle niveaus van beginner tot gevorderde schaakspeler. De afwisseling van samen spelen op een echt schaakbord en tijdens de les via het digibord, met daarbij de mogelijkheid om Chessity te gebruiken bevalt de leerlingen en onze schaakmeester erg goed.