• 'Creative Problem Solving' op De Elzenhoek in Zoetermeer
  • 'Creative Problem Solving' op De Elzenhoek in Zoetermeer

'Creative Problem Solving' op De Elzenhoek in Zoetermeer

Op RKBS De Elzenhoek hebben we veel leerlingen die wel wat extra uitdaging in de vorm van verdieping en verrijking kunnen gebruiken. Het materiaal dat we tot nu toe hadden, was niet voldoende. We zijn dan ook erg blij dat we via de voucher van Stichting Cognitief Talent ons materiaal konden aanvullen met volop denkwerk! Intern begeleider Monique kocht allerlei dozen waarbij leerlingen op een creatieve manier oplossingen moeten bedenken voor allerlei vraagstukken, ook kochten ze zogeheten "superschema's", waarmee leerlingen hun informatie kunnen verwerken, denk aan het doen van onderzoek of het maken van aantekeningen. 


Monique: "We hebben nu meer dan 75 superschema's, die in de lessen gebruikt kunnen worden voor het maken van aantekeningen, het verkennen van een nieuw onderwerp en het plannen van een project of specifieke activiteit. Een aantal leerlingen van groep 7 mochten het materiaal onderwerpen aan een eerste onderzoek en schreven zelf een stukje voor deze website!"
  
"Wij, Dion, Luuk en Sebastian van basisschool De Elzenhoek in Zoetermeer, mochten als eersten gaan werken met de nieuwe materialen. Hier zijn we erg blij mee, omdat we vroeger minder te doen hadden want de lessen waren vaak te makkelijk. We hebben nu iets nieuws en zijn daar erg blij mee.  De school heeft nu deze spullen:
1. Creative Problem Solving
2. De Bloom Box
3. Denk Tank
4. Creatief Denken

Bij Creative Problem Solving leer je dat voor ieder probleem een oplossing is en hoe je problemen kan oplossen. Bij De Bloom Box leer je vragen maken en beantwoorden op alle vragen. Bij Denk Tank leer je op een leuke manier opdrachten uitvoeren in een groep. Bij Creatief Denken leer je strategisch denken. Dit helpt je ook met een opstel schrijven en ze hebben vragen zoals bedenk zoveel mogelijk woorden bij marshmallows."