• Toptoets: van landelijke wedstrijd naar ondersteuning in de klas

Toptoets: van landelijke wedstrijd naar ondersteuning in de klas

Aankomend jaar zal de Toptoets niet meer plaatsvinden. Deze wedstrijd voor zevende- en achtstegroepers werd georganiseerd door de Stichting Cognitief Talent. Komend jaar zal deze stichting de scholen in de klas ondersteunen door hen de kans te geven een voucher aan te vragen. Hiermee kopen de scholen zelf extra leer- en spelmateriaal in of regelen zij een bijzondere activiteit voor hun leergierige leerlingen.

Komend jaar zal deze stichting de scholen in de klas ondersteunen door hen de kans te geven een voucher aan te vragen. Hiermee kopen de scholen zelf extra leer- en spelmateriaal in of regelen zij een bijzondere activiteit voor hun leergierige leerlingen.

Voorzitter Stichting Cognitief Talent Huibrecht Bos: “Meer dan 18 jaar hebben we met veel enthousiasme de landelijke Toptoets georganiseerd. Wij zijn trots dat veel scholen jarenlang meededen aan de uitdagende voorronde en finale. Helaas lukt het in deze tijd niet om de benodigde financiering te vinden om de wedstrijd ook in de komende jaren te blijven organiseren. We kunnen scholen via de vouchers komen schooljaar nog wel op een andere manier veel directer in de klas ondersteunen."