• Voorronde Toptoets 2015
  • Voorronde Toptoets 2015
  • Voorronde Toptoets 2015

Voorronde Toptoets 2015

Maar liefst 900 leerlingen deden dit jaar mee aan de Toptoets 2015. Vijf universiteiten in Nederland openden hun deuren om een aantal enthousiaste deelnemers te ontvangen, de rest van de leerlingen maakten de toets op de eigen basisschool. Deze uitdagende kenniswedstrijd wordt speciaal georganiseerd voor leerlingen die meer willen én kunnen.

Rekenen het moeilijkst

Het rekenonderdeel werd door de meeste leerlingen aangewezen als het moeilijkste onderdeel. Nilli (10) maakte de de voorronde op de Universiteit Leiden en vertelde dat ze vaak in de war raakte vanwege de grote berekeningen die ze steeds moest maken. Toch vond ze het wel erg leuk om mee te doen: "het is echt een uitdaging!" Dat beaamt ook Elin van de Johan Frisoschool in Dordrecht: "Ik zou tegen andere kinderen zeggen: doe zeker mee de volgende keer!"

De leerlingen krijgen rond 24 april de uitslag binnen. Dan horen ze ook of ze bij de 25 beste leerlingen horen die door gaan naar de finale op 20 mei.

Het was een intensieve dag - voor ouders, leerlingen en organisatie - vol spanning, concentratie en vooral plezier. Want wat is de voorronde van de Toptoets 2015 bovenal? "Superleuk!"